Bouwtekeningen

Bijzondere ontwerpen & advies op maat

Add Your Heading Text Here

Bouwtekening maken? 

Van plan om een huis te bouwen of een aanpassing te doen aan je bestaande huis of tuin middels een verbouwing of overkapping?
Dan is een professionele bouwtekening van cruciaal belang op gebied van meerdere vlakken. Naast het feit dat je je ideeën eindelijk op papier gaat zetten en je plan tot leven gaat komen, zijn bouwtekeningen voor de daadwerkelijke bouw van het project ook van groot belang; denk alleen al aan afmetingen, materiaal en inhoudelijke instructies over bijvoorbeeld verbindingen. Voor de ‘bouwer’ een essentieel onderdeel zodat je visuele droom ook werkelijkheid gaat worden.

Bouwtekening laten maken

Uiteraard kun je met diverse (gratis) tools en software bouwtekeningen maken in allerlei formaten voor nieuwbouw, verbouw, en tuinklussen, maar laten we eerlijk zijn een aannemer c.q. timmerman heeft weinig tot niets aan een halve bouwtekening waarbij  belangrijke facetten ontbreken op een bouwtekening. 
 
De reden om het uit te besteden, oftewel een professioneel tekenbureau de bouwtekening te laten maken is vrij eenvoudig; voorkom fouten (want deze zijn prijzig om op te lossen)  en bespaar tijd en geld. We bieden betaalbare bouwtekeningen aan voor zowel particulier als zakelijk, met de juiste technische kennis en volgens de meest recent bouwvoorschriften. Hiermee versnelt het proces, bijvoorbeeld als het gaat om een vergunningsaanvraag.  

Bouwkundige tekening

Een andere benaming voor bouwtekeningen is een bouwkundige tekening; het is eigenlijk eenzelfde verzamelnaam voor allerlei tekeningen. Denk hierbij aan bestektekeningen, 3D visualisaties, ontwerptekeningen en bouwaanvraagtekeningen. Stuk voor stuk belangrijk of het nu om een vergunningsaanvraag bij de gemeente gaat of niet. Aannemers en uitvoerders gaan hoogstwaarschijnlijk zonder bouwkundige tekening de vingers niet branden aan jouw project. Ga dus voorbereid aan de slag en laat je project vakkundig visualiseren, alvorens de aannemer begint.  
 
Voordat je een bouwkundige tekening laat maken is het ook interessant om te weten wat er precies in komt. 
Normaliter is een plattegrond, meerdere aanzichten en een doorsnede van het project opgenomen in de bouwtekening. Per project en grote van de klus is het ook variërend wat er wordt opgenomen. Zoals je je kunt voorstellen komt er bij een nieuwbouw bouwtekening meer om de hoek kijken dan een kleine uitbouw. Desalniettemin staat er ook een legenda en tabel op de bouwkundige tekening met daarbij de naam van het gebouw, de schaal, het tekenbureau en het formaat van de tekening. 
 

3d bouwtekening maken

Naast de traditionele 2d bouwtekeningen, worden er vandaag de dag steeds meer 3d bouwtekeningen gemaakt. Welke variant je ook kiest, het gaat erom dat je inzicht krijgt in je klus/opdracht. Toch geeft een 3d bouwtekening net dat beetje extra omdat je het vanuit meerdere hoeken kunt bekijken, oftewel eventuele fouten worden met een 3D bouwtekening sneller opgespoord. Het is dus visueel mooier voor jezelf en voor de uitvoerende partij praktischer om mee te werken
 
Een bouwtekening maken in 3d is volgens ons een professionele aangelegenheid. Er zijn genoeg partijen die beweren van niet, maar het gaat om een constructie van een object, waar geen fouten gemaakt mogen worden zodra de bouw start. Daarom bieden we betaalbare 3D bouwtekeningen aan zodat je niet de hoofdprijs betaalt, maar wel gebruik maakt van onze jarenlange expertise in het ‘tekenvak’. Een laatste voordeel van 3D is de besparing in materialen, dit is een van de grote verschillen met 2D. De berekeningen zijn dusdanig nauwkeurig dat je nooit teveel of te weinig materiaal inkoopt (en dit scheelt weer in de portemonnee). Geïnteresseerd geraakt? Laat je gegevens achter of neem rechtstreeks contact op via email of telefoon.   
 

carport

Dakterras

Kelder

Slopen

Bouwtekening kozijn

Dak vervangen

Serre

Benieuwd naar de mogelijkheden?